היום יום הולדת
כמה טוב שיש בעיר מקומות כמו נונה - שפתוחים 24 שעות ביממה ומספקים, בלי שום מאמץ, הפוגה מחרדות הגיל והחיים
כמה טוב שיש בעיר מקומות כמו נונה - שפתוחים 24 שעות ביממה ומספקים, בלי שום מאמץ, הפוגה מחרדות הגיל והחיים
דנה מלמד מזיעה בכל העיר, ולא ישנה מרוב לחץ. בדרך היא מצליחה להכין גם טארט בטטה עם תרד ופיסטוקים
מצפים, מטגנים ומכינים רוטב מהיר. ערן ירוחם מכין אסקלופ עגל בקראסט פריך שמתאים לארוחת ערב שישי
כיום לא שואלים בראיון עבודה רק על ניסיון מקצועי, אלא גם מנסים ללמוד על ההתנהגות. הכינו עצמכם מראש
אנחנו גם אוהבים קפה, גם מתים על יואב מאיר מפרויקט מסלול. החלטנו לשלב בין שניהם
הכנת ריזוטו דורשת היצמדות למחבת אבל טומנת בסופה ביסים מענגים, ובמסעדות היא יקרה במיוחד. אז מה עדיף - לעשות או לקנות?
במסעדת "רק מהים" תוכלו לבחור דגים במשקל. כאן אוכלים על ספסלי עץ ובצלחות חד פעמיות, ממש כמו בקייטנה
בני סיידא שוב מוציא ספר, הפעם על ארוחות מפנקות. תמר ביאליק מתרשמת ובכל זאת מעבירה את השרביט לבשלן אחר
סכין המיועדת לנשים עומדת הפעם על חוד החנית. מעשה סקסיסטי או הקלה משמעותית?
דנה מלמד מוציאה מנה לשעת חירום ומכינה סלט פסטה עם תרד, דלעת וגבינת רוקפור. בתחרות הזו היא יוצאת מנצחת
בפינת המזללות של פרישמן בתל אביב התמקם בוטיק לחם חדש שאופה לחמים במהלך כל שעות היום. כאן תמצאו חלה גם ביום שלישי
תבלינים במכתש ועלי ופילה דניס במעבד מזון. ערן ירוחם מכין קציצות דגים עם מחית קארי אדומה
ימים חמים דורשים מעשים נואשים. שני סלטים עם טוויסט וניוקי רווי פטריות במפגן הצמחוני השבועי
בארגנטינה אוזל הבקר לייבוא ולכן אומרים שבקרוב יהיה מחסור. חמש קצביות שווה לבקר בהן לפני עליית המחירים
בפיליפינים רוצים להחזיר לעצמם את המקום הראשון בגידול קפה ביבשת אסיה ונוטעים מאות דונמים של שיחי קפה ברחבי המדינה
פטרוזיליה טריה ושפים שמבשלים קרוב ללקוח. אסף גרניט פותח את מסעדת מחניודה בירושלים ומדבר על העתיד בתל אביב
התור ארוך, האוכל לא משהו וקולה של ורדה רזיאל ז'קונט ממשיך להדהד מסביב, אבל כשיש כל כך הרבה כוונות טובות - אי אפשר שלא לחבב את פלורנטין 10
דנה מלמד מתעוררת מחלום רע בשבת בבוקר היישר לזיכרון על קוקוסים בתאילנד. בדרך היא מכינה גם סמיפרדו
שכבות של עלי פסטה עם רוטב עגבניות הן לא ריגוש מיוחד עד שמוסיפים להם וודקה. ערן ירוחם מכין לזניה בולונז למבוגרים
במסעדת זוזוברה אוכלים את ארוחת הצהריים בנמהרות ובלי קישקושים מיותרים. מזל שאת האוכל הם משגרים מהר
ניב אלימלך מחולון שלח לנו תמונה מופשטת של קפה טורקי שפותח לו את הבוקר
מריחה ילדותית או הכנה איכותית? פרק מתוק ואחרון בסדרת הממרחים של לעשות או לקנות
שמן זית איטלקי, חומוס בדיאטה וגם מחית תפוחים שמתחזה לחטיף. כל מה שחדש על המדף
אם תקלו את פולי הקפה בבית, תחסכו כסף. במיוחד למטרה הזאת הבאנו לכם ערכה ביתית
האחים הדס החליטו לבדוק מה קורה כשמזמינים שניצל והוא מגיע בצורת פיצה. בדרך הם דגמו את כל התפריט
רוב הזמן היא רק מסתכלת עליו אבל הפעם היא גם קנתה. דנה מלמד מכינה רביולי אספרגוס וריקוטה
אריזות שוות למשלוחים הן לפעמים תירוץ מצוין להזמנה ולא לישיבה במסעדה. הנה חמש אריזות שוות
מאפה של בצק פריך במילוי חצילים קלויים יהיה מוצלח לאירוח. ערן ירוחם מכין כיסונים אפויים
שפים במסעדות ברחבי הארץ מרחיבים את תפריט האוכל הצמחוני. שלושה מתכונים למען הכדור
לרגע נראה שעוד לא התאוששנו מפסטיבל האוכל בחיפה, והנה מגיע פסטיבל זול במיוחד במסעדות הארץ. שווה להזמין מקום
ממתקים פשוטים ומהירי הכנה שאפשר להכין גם עם ילדים. ערן ירוחם רוקח גולב ג'אמון בסירופ סוכר
אחרי שמתגברים על הנסיעה לרמת השרון, על רגשי הנחיתות ועל המחירים היקרים, מתברר שרביבה וסיליה הוא מקום אידיאלי לחופשה מחוץ לעיר
מי שמכין אוכל כל השבוע, סופו שלא לאכול בסוף השבוע. דנה מלמד מרגישה רעבה ומכינה פרגיות וקוסקוס ב-5 דקות
אוכל טעים וביתי וגם שירות אדיב ולא מעיק. לעובדים ועוברים בשוק הפשפשים מוצעת עיסקית במסעדת פרג'י
יצרן הבורקסים של בורקס העגלה המיתולוגי בחיפה פתח מקום חדש בתל אביב. 24 שעות ושבעה ימים של בורקס נון סטופ
הספרדים מכינים אותה בצורה מסורתית עם אורז וזעפרן. ערן ירוחם מתחכם ומכין פאייה מקינואה וירקות שורש
אם אתם מזדמנים לפריז במהלך שלושת השבועות הבאים, קפצו לגני טווילרי לקפה קטן, במסגרת חגיגות טורקיה בצרפת
כדי לאכול קטשופ צריך לעמוד שעתיים ולסחוט עגבניות או לקנות מהסופר וללחוץ. פרק חמישי בסדרת הממרחים של לעשות או לקנות
מסעדה ותיקה בנוף התל אביבי חוגגת 15 שנה להיווסדה ומשיקה תפריט מוזל ומוקטן. מיטבר נושפת על הנרות
יש לו טעם מתוק-חמוץ, הוא נמס בפה ומשאיר אחריו ריח ידידותי. על השום הירוק כבר שמעתם, עכשיו יש גם בשחור
בלנדר קטן שהוא בעצם כוס לקחת, הרחוב הלוהט מעולם לא היה מזמין כל כך
בביסטרו חדש במגרשי הגולף של קיסריה תוכלו להעביר את הזמן בפטפוטים שלא הספקתם במהלך משחק
שוקולד בלילה וכבד אווז ביום - 4 שפים ישראליים בוחרים את המסעדה שלהם בעיר האורות
פנטזיות צרפתיות על שבלולים, לב אנטרקוט וסלט ניסואז לא נורמלי. לכבוד החגיגות, הנה כמה קלאסיקות ממסעדת יועזר בר יין
דנה מלמד חולמת על אמסטרדם אבל נוסעת לפריז. לכבוד יום הבסטיליה היא נזכרת באוכל הצרפתי ומכינה סלט רביולי צרפתי
קולים חצילים ופלפלים וקוצצים עם בצל ושמן זית איכותי. ערן ירוחם מכין סלט על קרש אחד
את מעצבי הפנים מתוכנית הריאלטי הבלוק לא תמצאו לעולם בבית קפה, אבל זה עם זה בבית דווקא כן
ניוקי עוף ולזניה פתוחה הם רק חלק מהמתכונים בתחרות העוף והסויה של מסעדת מסה. דנה מלמד משיגה את שלושת הראשונים