וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק בצל מוקרם

מרק בצל קלאסי עם קרוטנים וגבינה הוא דרך נפלאה להתחמם בערב חורפי ומושלם לאירוח. רק הקפידו לקרמל את הבצל בסבלנות ותזכו במעדן

מתכון מאת: מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,80 דקות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים
מרק בצל מוקרם. ShutterStock
מושלם לאירוח בערב חורפי. מרק בצל מוקרם

מצרכים למתכון

    • 1ק״גבצלים קלופים, חצויים ופרוסים
    • 70גרםחמאה
    • 1כוסיין לבן
    • מעטעלי טימין (רשות, אבל מוסיף)
    • 3כפותקמח
    • ½1 ליטריםמים רותחים (או ציר או מים עם כף אבקת מרק בצל למי שלא יכול להתאפק)
    • מלח
    • פלפל לבן
    • מעטאגוז מוסקט מגורר
  • הגשה

    • 2כוסותקרוטונים או בגט פרוס וקלוי
    • 200גרםגבינה קשה מגוררת (פרמזן/ קשקבל/ גרוייר/ גאודה/צהובה)

אופן ההכנה

איך מכינים מרק בצל מוקרם?

  • 1
    מחממים סיר גדול ומוסיפים לתוכו את הבצלים הפרוסים. נותנים לבצלים להיצרב בהתחלה לבד (ללא חמאה או שמן). מוסיפים מעט מלח ומידי פעם מערבבים. ממשיכים כך תוך שהם מגירים נוזלים ומתחילים תהליך של קרמול, בערך 5-6 דקות. שימו לב להקפיד להשתמש בחום בינוני ולהקפיד לערבב (בצלים שרופים ייגרמו לטעם מריר).
  • 2
    מוסיפים לסיר את החמאה ומערבבים עד שכל הבצלים מצופים היטב במעטה חמאתי. ממשיכים לאדות ולקרמל את הבצל אגב ערבוב 15-20 דקות נוספות עד שהבצלים שחומים ויפים. זו פעולה שדורשת מעט סבלנות אבל בבצל המקורמל נעוץ הטעם למרק כולו.
  • 3
    מזיזים מעט את הבצלים לפינת הסיר, מוסיפים את הקמח, נותנים לו להקלות מעט בחום הסיר ומערבבים היטב.
  • 4
    יוצקים את היין הלבן, מוסיפים את עלי הטימין ומאדים עד שכמעט לא נשארים נוזלים בסיר (בערך 3 דקות).
  • 5
    יוצקים ציר או מים (ולמי שלא יכול לוותר מים עם כף אבקת מרק) ומתבלים באגוז מוסקט, פלפל ומלח. מביאים לרתיחה.
  • 6
    מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות בכיסוי חלקי ובוחשים מדי פעם.
  • 7
    יוצקים את המרק לקעריות חסינות חום. מפזרים על כל מנה קרוטונים וזורים גבינה. מכניסים לתנור חם (180 מעלות) עד שהגבינה נמסה ומגישים חם.
  • 8
    אופציית הגשה נוספת שמתאימה לאירוח חגיגי: פורסים בגט, מפזרים מעל הפרוסות את הגבינה המגוררת ומכניסים לתנור (180 מעלות) ל-5 דקות עד שהגבינה נמסה. מגישים לצד המרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully