נושאים חמים

דגים מרוקאים חריפים

דגים חריפים הם דגים שאינם מתחנפים, שטעמם לא בא בצורה שקטה אלא זועקת. הפלפלים חריפים, הפפריקה חריפה, הצבע אדום בוהר, והדגים? מאושרים.

חריימה דניס ברוטב (יח
חריימה דניס ברוטב (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 3-2 דגים, כל דג חתוך לשלושה
  • חבילת כוסברה קצוצה
  • 7-6 שיני שום שלמות
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות בינוניות
  • 2-3 פלפלים אדומים יבשים חריפים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כף מרק עוף
  • 1/2 1 כוס שמן

אופן ההכנה

  • 1. לנקות את הדגים היטב. להמליח את הדגים עם הרבה מלח גס, ולהניח כחצי שעה.
  • 2. לפזר בסיר את הכוסברה, ומעליה את השום, הפלפלים האדומים והגמבה. להניח עליהם את הדגים ולמלא את הסיר במים עד גובה הדגים. להביא לרתיחה.
  • 3. לבשל עד שכמות המים פוחתת בחצי ואז להוסיף פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום, מרק עוף ושמן. לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות