וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ובישקוטים

זו לא עוד עוגת גבינה. זהו המתכון של שי דניאלי שזכה במקום הראשון בתחרות שבועות השנתית של תנובה 2002. רוצים לדעת למה הוא זכה? תפנו לעצמכם קצת יותר משעה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת גבינה פירורים של חמדה. אפיק גבאי
עוגת גבינה פירורים של חמדה

מצרכים למתכון

  • לתבנית קפיצית מספר 26:
  • לבסיס:
  • 125 גרם קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לבישקוטים:
  • 4 ביצים מופרדות
  • ¾ כוס קמח
  • ¾ כוס סוכר +סוכר לפיזור
  • או חבילת בישקוטים קנויה
  • למילוי הגבינה:
  • 4 ביצים מופרדות
  • 250 מ"ל חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפיות ג'לטין
  • 2 גביעי גבינת תנובה 9% 250 גרם
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 250 גרם סוכר

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבסיס: במעבד מזון מעבדים את חומרי הבצק עד קבלת פירורים. מאחדים את הבצק לכדור ומצננים חצי שעה במקרר.
  • 2. מרדדים לעלה שיכסה את התחתית של התבנית העגולה, מחוררים במזלג. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200-190 מעלות, עד שהבצק זהוב.
  • 3. להכנת הבישקוטים: מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את החלמונים ומערבבים בכף. מקפלים פנימה את הקמח.
  • 4. מרפדים את התבנית השטוחה בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר עגול ויוצרים פסים (צורת גלים) ברוחב כ-10 ס"מ.
  • 5. מפזרים מעל סוכר בנדיבות ואופים עד שהבישקוטים זהובים. מסדרים את הבישקוטים בהיקף התבנית בצורה אנכית.
  • 6. למילוי הגבינה: שמים את הגבינה כשעה במסננת מרופדת בבד חיתול, להרחקת עודפי הנוזלים.
  • 7. בסיר נירוסטה מבשלים את החלמונים, החלב, הוניל וגרידת הלימון על אש נמוכה תוך בחישה, מבלי להגיע לרתיחה, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש.
  • 8. ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים קרים ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב עד שהג'לטין נמס.
  • 9. מוסיפים את הגבינה המסוננת ומערבבים היטב.
  • 10. מקציפים היטב את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר ומקפלים עם תערובת הגבינה.
  • 11. מקציפים את השמנת עם הסוכר הנותר ומקפלים עם תערובת הגבינה.
  • 12. יוצקים לתבנית ומצננים היטב לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully