נושאים חמים

סלמון בתנור

חמישה מרכיבים בלבד- זו כל מה שהמנה הזו דורשת. ומדוע שתדרוש יותר? הרי סלמון טוב וטרי לא זקוק להרבה, רק לכמה חברים מעודנים שילוו אותו אל מסעו בתנור.

סלמון בתנור של מסעדת דלאל (נמרוד סונדרס)
סלמון בתנור של מסעדת דלאל (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 4 פרוסות דג סלמון (מומלץ לבקש מהקצב לפרוס את החלק הקדמי של הדג)
  • עלים ירוקים לפי הטעם: סלרי, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום
  • מעט שום כתוש
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מחמים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מניחים בתבנית דף אפיה. מפזרים את העלים הירוקים ומניחים את פרוסות הדג.
  • 3. מורחים את השום על הדג ומוסיפים פלפל שחור לפי הטעם. מטפטפים על הדג שמן זית בנדיבות.
  • 4. אופים כ-20 דקות, עד שהדג מזהיב קלות. מומלץ להגיש עם ירקות אפויים ונתח לימון.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים