וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט גבינה ותפוזים

למי שרוצה להביא אותה בהשקעה לקראת סופהשבוע

מתכון מאת: שירי כץ, mouse.co.il

תפוזים. Artoday
תפוזים

מצרכים למתכון

  • המצרכים לקלתית הבצק בתבנית פאי בגודל 26:
  • 300 גרם חמאה
  • 60 גרם סוכר
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 60 גרם שקדים טחונים דק
  • קורט מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 500 גרם קמח
  • המצרכים למלית הגבינה:
  • 300 גרם גבינת שמנת 30 אחוז
  • 225 גרם שמנת מתוקה
  • 60 גרם סוכר
  • 30 גרם דבש
  • 3 ביצים
  • קליפת תפוז אחד מגוררת
  • חופן שעועית או חומוס
  • לציפוי:
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 20 גרם סוכר

אופן ההכנה

  • אופן הכנת הבצק:
  • 1. במערבל מזון בוחשים את החמאה הקרה במהירות נמוכה במשך כעשר דקות עד קבלת קרם אחיד ורך אך לא מוקצף, ועוצרים את המערבל.
  • 2. מוסיפים לחמאה את הסוכר, אבקת הסוכר, השקדים והמלח, ממשיכים לערבל עד לקבלת קרם חלק ועוצרים את המערבל.
  • 3. יוצרים מהבצק מלבן שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, רצוי למשך לילה שלם.
  • אופן הכנת העוגה:
  • 1. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, מלבישים אותו על תבנית פאי ומצננים במשך 30 דקות.
  • 2. מצפים את החלק הפנימי של הקלתית בנייר אלומיניום ומניחים משקולת או ממלאים בשעועית או חומוס.
  • 3. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות, ובינתיים מכינים את המלית.
  • 4. מוסיפים לגבינת השמנת את השמנת המתוקה ובוחשים עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הסוכר, הדבש וקליפת התפוז המגוררת ומערבבים.
  • 5. בגמר אפיית הקלתית מורידים את חום התנור ל-160 מעלות, מסירים את נייר הכסף והשעועית, מורחים ביצה וממתינים. מוזגים את מלית הגבינה. מחזירים לתנור ואופים במשך כעשרים דקות עד שמילוי הגבינה אינו רוטט יותר.
  • 6. מצננים מעט את העוגה, מורחים עליה שמנת חמוצה מעורבבת בשתי כפות סוכר, ומכניסים לתנור לשתי דקות נוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully