וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי בטטה ברוטב אגוזים

מתכון בגוון כתמתם עם רוטב שמנת מעודן

מתכון מאת: מערכת וואלה!

ניוקי תפוח אדמה. ShutterStock
ניוקי תפוח אדמה

מצרכים למתכון

  • 3 בטטות קלופות
  • 1/4 1 כוסות קמח
  • 150 גרם גבינת "גליל" מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית זנגביל טרי מגורר
  • לרוטב:
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים דק
  • 1 כף חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות.
  • 2. מועכים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח והגבינה ומתבלים במלח, פלפל וזנגביל. מערבבים היטב. מניחים בצד למשך שעתיים לפחות.
  • 3. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את האגוזים ומטגנים תוך ערבוב עד שמתחיל להשחים.
  • 4. מוסיפים את היין ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לכדי מחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, על אש נמוכה.
  • 5. מרתיחים מים בסיר גדול. לוקחים כמות של חצי כפית מהתערובת לניוקי ומחליקים בעזרת האצבע לתוך המים הרותחים. בכל פעם שהניוקי צפים, מוציאים מיד לקערה. ממשיכים כך עם שארית התערובת.
  • 6. יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה, מסדרים מעל את הניוקי ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully