וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חביתיות דלעת ותפוחי אדמה

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לחביתיות דלעת ותפוחי אדמה

מתכון מאת: מערכת וואלה

דלעת. Artoday
דלעת

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 200 גרם מחית תפוחי אדמה
  • 500 גרם דלעת
  • 30 גרם חמאה
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 כוס קמח
  • 4 כפיות קמח תופח
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • להגשה:
  • חמאה, יוגורט, בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים. עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות.
  • 2. מסירים את הרדיד, מעבירים למסננת וסוחטים את עודפי המים. מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
  • 3. מוסיפים לקערת המעבד את מחית תפוחי האדמה והחמאה ומעבדים למחית אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב.
  • 4. מערבבים בקערה את הקמח, הקמח התופח ואגוז המוסקט. מוסיפים לקערת המחית ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 5. ממיסים חמאה במחבת גדולה וכבדה. יוצקים כפות גדולות מהתערובת לחמאה המומסת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהחביתיות מזהיבות. מייבשים על מגבות נייר.
  • 6. מכינים באותו האופן את כל העיסה ושומרים על חום החביתיות בתנור שחומם לחום נמוך. מגישים חם עם חמאה, יוגורט ובצל ירוק קצוץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully