על השולחן

עוגת שושנים עם "נוטלה"

הספר "האוסף המתוק" בהוצאת המגזין "על השולחן" הוא חגיגה. אופים מלידה ייטיבו לעשות אם פשוט יישבו לקרוא בו, לפני הכל, את כל הסודות הקטנים, הרעיונות והעצות של מיטב השף-קונדיטורים בישראל, בעריכתה (הראויה והקפדנית) של קרין גורן. כולם מיוצגים כאן: הנס ברטלה, עמי

עוגיות שושנים (על השולחן) (על השולחן)
עוגיות שושנים (על השולחן) (על השולחן)

מצרכים

  • חומרים לבצק (לשתי תבניות קפיציות בקוטר 24 ס"מ או לתבנית אחת בקוטר 28 ס"מ):
  • 35 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 4 ביצים
  • 2.5 כפות (20 גרם) סוכר
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח
  • 2/3 כפית מלח
  • 350 גרם חמאה רכה
  • חומרים למלית:
  • 250 גרם ממרח "נוטלה"
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך או לוז קצוצים

אופן ההכנה

  • הכנת המלית:
  • 1. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לריבוע של 50x50 ס"מ ובעובי חצי ס"מ (אם אופים עוגה אחת בתבנית גדולה, אין צורך לחלק).
  • 2. מורחים על הבצק חצי מכמות ממרח ה"נוטלה", ומפזרים למעלה חצי מכמות האגוזים. מגלגלים לרולדה מהקצה הקרוב לרחוק.
  • 3. בסכין חדה, ובתנועת חיתוך אחת, פורסים את הרולדה לשבע חתיכות שוות. את הראשונה מעמידים במרכז של תבנית מרופדת בנייר אפייה (עם החתך כלפי מעלה) ואת השאר מסדרים סביבה. משאירים רווחים בין היחידות. מכינים באותה צורה את העוגה השנייה.
  • 4. מניחים בצד ומחכים עד שמרכיבי העוגות תופחים ונוגעים זה בזה.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. אופים כשעה, או עד שפני העוגה משחימים. מצננים.
  • 7. מאחסנים בכלי אטום במקרר, אך מגישים בטמפרטורת החדר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות
    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם