וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרפה חלבה ביhתי

לקנח את החג במנה מתוקה

מתכון מאת: מערכת וואלה

פרפה חלבה (אפרופו). מערכת וואלה!
פרפה חלבה (אפרופו)

מצרכים למתכון

  • 1 1/4 כוסות שמנת מתוקה 42% (250 מ"ל)
  • 1/3 כוס סירופ סוכר (1/4 כוס מים + ¼ כוס סוכר מרתיחים ומקררים)
  • 2 חלמונים
  • 100 גרם חלבה וניל
  • 2 כפיות ליקר אמרטו (12.5 גרם)
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים (25 גרם)
  • 1/4 כוס אבקת סוכר לקישוט (30 גרם)

אופן ההכנה

  • 1. קולים את השקדים הפרוסים.
  • 2. בכלים אישיים (100 מ"ל כל אחד) מפזרים ב"קמצנות" מעט שקדים
  • מקציפים את השמנת ומניחים במקרר.
  • 3. בביין מרי מחממים, תוך כדי ערבוב את הסירופ, הסוכר והחלמונים. מניחים את החלבה במערבל במהירות בינונית, ומוסיפים את הסירופ והחלמונים כשעודם חמים.
  • 4. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה ומקוררת , מוסיפים את ליקר האמרטו.
  • 5. מכניסים את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול ויוצקים את התערובת לכלי האישי. מכניסים להקפאה
  • פירוק וקישוט:
  • טובלים את הכלים האישים במים חמים, מנגבים והופכים לכלי הגשה
  • מקשטים בפרוסות שקדים ואבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully