מערכת וואלה!

פוקצ'ה

מתכון של השף מנה שטרום.

פוקצות של מנה שטרום (יח
פוקצות של מנה שטרום (יח"צ)

מצרכים

  • חומרים לבצק פוקצ'ה (למעשה בצק פיצה):
  • 1 ק"ג קמח
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית משובח
  • כ-2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את החומרים, מוסיפים את המים באיטיות עד לקבלת בצק.
  • 2. לשים את הבצק כעשר דקות, מקמחים ועוטפים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה.
  • 3. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט כדי להוציא אוויר ומחלקים לשישה חלקים. יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
  • 4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו. מרדדים ומורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול.
  • 5. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה מלאה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם