מערכת וואלה!

מרק עדשים

מתכון של "גרגיר חומוס-בר" בהרצליה פיתוח. כאשר אנו חושבים על מרקים ,אחד מהמרקים הכי אהובים, הינו מרק העדשים . מרק קשוח , לא אלגנטי טוב גם כשכמות המים מדלדלת והוא הופך למעין נזיד. הכי כיף לבצוע לחם לבן טרי ולטבול במרק.

מרק עדשים של גרגיר חומוס בר (יח
מרק עדשים של גרגיר חומוס בר (יח"צ)

מצרכים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • בצל קצוץ
  • עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
  • 300 גרם עדשים ירוקות
  • אבקת כמון
  • 1 ליטר מים (או ציר עוף)
  • 2 כפות אבקת מרק עוף (אם משתמשים במים)
  • כוסברה יבשה
  • עלי פטרוזיליה
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר וזורקים לתוכו את הבצל והשום. מבשלים עד לריכוך.
  • 2. מוסיפים את העדשים את הכמון ואת הכוסברה היבשה לפי העין והטעם. מערבבים ומוסיפים את ציר העוף (או את המים אליהם מוסיפים 2 כפות מרק עוף). מבשלים בערך שלושת רבעי השעה עד לריכוך ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. כדי להפוך את המרק לסמיך יותר יש לקחת מהעדשים המבושלים להעבירם במעבד מזון ולהחזיר לסיר.
  • 4. מעט לפני ההגשה מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם הפטרוזיליה, מחממים מעט ומגישים עם לחם לבן .

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות
    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם