מקלובה

מתכון של חני פרבר.

אורז לבן (מערכת וואלה!)
אורז לבן (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • 2 בצלים גדולים, פרוסים לפרוסות דקות
  • שמן לטיגון
  • 500 גרם טלה או כבש (רזה או שמן), חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • מעט ציפורן טחונה
  • 1 כרובית, מפורקת לפרחים
  • 2 חצילים, פרוסום לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מומלחים, שטופים ומיובשים
  • 500 גרם אורז (מקובל להשתמש באורז ארוך, אך העגול "מחזיק" טוב יותר את התבשיל ולא פחות טעים)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול וכבד, שקוטר תחתיתו קטן מעט מקוטר פתחו, מטגנים מעט את הבצל בשמן (עד שהבצל נהיה שקוף). מוסיפים את הבשר ומשחימים.
  • 2. מוסיפים מים כך שיכסו את כל החומרים שבסיר, מתבלים בכל התבלינים ומבשלים כשהסיר מכוסה, מעל להבה בינונית, עד שהבשר רך - כחצי שעה.
  • 3. במחבת אחרת מטגנים את הכרובית ולאחר מכן את פרוסות החצילים - רק עד שהם מזהיבים.
  • 4. מניחים על הבשר שכבה של כרובית ומעליה שכבה של חצילים.
  • 5. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, ומוסיפים מים כך שיכסו את האורז. לא בוחשים!
  • 6. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד במשך שעה עד שעה וחצי, עד שכל הנוזלים נספגים.
  • 7. משהים כ- 10 דקות, מסירים את המכסה ומניחים מגש שטוח מעל הסיר.
  • הופכים את הסיר בתנועה מהירה ובטוחה, טופחים קלות על תחתיתו ומרימים את הסיר ישר למעלה, כך שתתקבל עוגת שכבות שלמה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם