מערכת וואלה!

מלבי

מתכון של השף מוטי בן אהרון שף ובעלים של קייטרינג הבית של "ליד הנחל" "מקום בטבע".

מלבי ברוטב תות (קייטרינג ליד הנחל) (יח
מלבי ברוטב תות (קייטרינג ליד הנחל) (יח"צ)

מצרכים

  • 500 מל' שמנת מתוקה (2 מכלים)
  • 500 מל' חלב (2 כוסות)
  • 160 גר' סוכר (3/4 כוס)
  • 1 כפית שטוחה מי ורדים
  • 14 גר' ג'לטין
  • לרוטב:
  • 200 גר' תותים טריים או פטל אדום
  • 1-2 כפות סוכר דק
  • 1 כפית רום איכותי
  • לקישוט:
  • פיסטוקים קצוצים
  • שבבי קוקוס

אופן ההכנה

  • הכנת המאלבי:
  • 1. מרתיחים את החלב עם השמנת והסוכר תוך כדי בחישה.
  • 2. מערבבים את הג'לטין ברבע כוס מים.
  • 3. לאחר רתיחת החלב מוסיפים את הג'לטין תוך כדי בחישה ואת מי הורדים. מערבבים ומסננים לתוך קערה שמונחת על כלי עם מי קרח.
  • 4. מצננים לטמפרטורת החדר תוך כדי בחישה. יוצקים לכלי הגשה ומצננים למשך לילה.
  • הכנת הרוטב והגשת המנה:
  • 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בבלנדר.
  • 2. מגישים על מצע רוטב תות ומפזרים שבבי פיסטוק וקוקוס.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם