נושאים חמים

רוטב בולונז (ראגו)

מתכון של קרלו לאי מתוך הספר "פסטה כל אחד יכול".

פטוציני אל ראגו מתוך הספר פסטה כל אחד יכול ( צילום משה כהן ) (מערכת וואלה!)
פטוציני אל ראגו מתוך הספר פסטה כל אחד יכול ( צילום משה כהן ) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר רזה (עם פחות מ-10% שומן) טחון
  • 1 קופסת שימורים גדולה (800 גר') עגבניות קלופות
  • 100 גר' רסק עגבניות
  • 1 בצל גדול
  • 1 גזר בינוני
  • 3 ענפי סלרי
  • 5 עלי דפנה
  • 1 כוס שמן זית
  • 2 כוסות יין אדום יבש

אופן ההכנה

  • 1. אם משתמשים בבשר טלה, מערבבים בקערה את בשר הטלה ובשר הבקר באמצעות הידיים.
  • 2. קוצצים דק את הבצל ואת הגזר. מסירים את החוטים מענפי הסלרי וקוצצים דק.
  • 3. מעבירים את תכולת קופסת השימורים של העגבניות (כולל הנוזלים) לקערה של מערבל המזון וטוחנים.
  • 4. מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מטגנים קלות את הבצל, הגזר והסלרי על אש נמוכה במשך 10 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 5. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שכל הבשר עשוי.
  • 6. מוסיפים את היין האדום ואת עלי הדפנה ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהרוטב מצטמצם לכדי מחצית הכמות.
  • 7. מוסיפים את העבניות ומבשלים ללא מכסה במשך 30 דקות.
  • 8. מוסיפים את רסק העגבניות, מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עד שהרוטב נעשה סמיך מעט וצבעו אדום עמוק.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות