ממרח כבד איטלקי
מתכון של עפרית חצקלביץ' לממרח כבד איטלקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ק"ג כבדי עוף טריים מאוד
- בצל קטן קצוץ דק
- 2 מקלות סלרי קצוצים דק
- 1 גזר קצוץ דק
- 2 פילטים של אנשובי שטופים (מעניקים מליחות, טעמו של האנשובי אינו מורגש)
- כפית צלפים שטופים
- 3-4 עלי מרווה
- 3-4 גרגרי ערער
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מאדים בשמן זית את הבצל, הגזר והסלרי עד לשקיפות.
- 2. מוסיפים בהדרגה (על מנת לא להוריד את טמפרטורת המחבת) את הכבדים, המרווה, גרגרי הערער עד להשחמת הכבדים.
- 3. שמים במעבד מזון את הכבדים, האנשובי והצלפים, ומעבדים לממרח חלק.
- 4. מגישים חם עם פוקצ'ה או טוסטים בצד