קוסקוס חלבי

מתכון של דונה מרקש שמארחת לארוחות מרוקאיות בביתה במושב שפר. הטקטסט והמתכון לקוחים מתוך הספר "גורמה בכפר" מאת רונית סבירסקי. אם מחפשים הגדרה מדויקת למרוקאית אסלית עם פלפל, דינה היא ה"אם-טיפוס". אישה שהזמן פסח עליה – בת בלי גיל, אם לשישה ילדים, ידיה עמו

(לא לשימוש!) האוכל של דונה מרקש - שפר (מתוך הספר גומה בכפר צילום רטנית סבירסקי) (מערכת וואלה!)
(לא לשימוש!) האוכל של דונה מרקש - שפר (מתוך הספר גומה בכפר צילום רטנית סבירסקי) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • (נוהגים לאכול במימונה ובפורים)
  • חומרים ל-4-6 מנות:
  • 2 כוסות מים קרים
  • 2 כוסות סולת
  • 3/4 כוס קמח
  • 100 גר מרגרינה חלבית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ליטר חלב
  • 1 גביע אשל או לבן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הסולת עם המים הקרים בהדרגה, עד שהמים נספגים, ומוסיפים בהדרגה את הקמח. מעסים בין כפות הידיים לקבלת גרגרים בגודל 1 ס"מ, כמו פתיתים.
  • 2. בסיר גדול מרתיחים ליטר מים, ומבשלים את פתיתי הקוסקוס כ-20 דקות, עד שיתרככו. מסננים, ומוסיפים את המרגרינה, המלח, השמן והחלב. ממשיכים לבחוש על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שמרכיבים נספגים היטב בקוסקוס.
  • 3. מניחים על כל מנה כף או שתיים אשל, ומגישים חם.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם