רות אוליבר, על השולחן

פרגיות עטופות בחזה אווז על רוטב פלפלים ועגבניות

מצרכים

  • לפרגיות:
  • 6 פרגיות (ירכיים ללא עצם)
  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות באורך 8 ס"מ
  • 6 רצועות חזה אווז מעושן בעובי 1 ס"מ ואורך 8 ס"מ
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • לרוטב פלפלים ועגבניות:
  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום
  • 4 עגבניות טריות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 4 פלפלים קלויים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (אפשר משומרים)
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפיות חומץ יין
  • עלים מ-5 גבעולי בזיליקום קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הפרגיות העטופות: יוצקים שמן למחבת, ומטגנים קלות את רצועות חזה האווז ובצל ירוק יחד. מוציאים מהמחבת ומקררים מעט (שומרים את המחבת להמשך).
  • 2. מניחים נתח פרגית במרכזה של רצועת חזה אווז ומעליה בצל ירוק, מלח ופלפל. סוגרים את הקצוות כמו ספר, ומהדקים בעזרת קיסם. חוזרים על הפעולה עם יתר הנתחים, ממליחים ומפלפלים גם מבחוץ.
  • 3. מחממים שמן במחבת, ומטגנים היטב את הנתחים הסגורים מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
  • 4. מכינים את הרוטב ומבשלים יחד: יוצקים מעט שמן לסיר ומחממים מעט. מוסיפים שום, מטגנים מעט ומיד מוסיפים עגבניות ופלפלים, סוכר, מלח, פלפל וחומץ. מבשלים כ-3-4 דקות, מוסיפים את גלילי הפרגיות ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים (כרבע כוס) תוך כדי בישול. מגישים חם עם הרוטב. אפשר להגיש עם תוספת פסטה.
  • חומרים ל-6 מנות

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם