וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פתיתים עם ירקות ירוקים, עוף ולימון

מתכון של דנה מלמד לפתיתים עם ירקות ירוקים, עוף ולימון

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!

פתיתים מתבשלים על הגז - למדור אוכל ילדים. מערכת וואלה!
פתיתים מתבשלים על הגז - למדור אוכל ילדים

מצרכים למתכון

  • 1 חבילת פתיתים של "אסם" (500 גר')
  • 4 כפות שמן (קנולה, חמניות או סויה)
  • 1 כרישה חתוכה לעיגולים דקים (החלק הלבן)
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 50 גר' צנובר
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק ו/או בצל ירוק (לא חובה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 250 גר' ברוקולי טרי
  • 300 גר' חזה עוף או פרגיות
  • קליפת לימון מגורדת (לא חובה אך בהחלט מוסיף המון)
  • כף שמן זית
  • ½ לימון
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הפרגיות או את חזה העוף לקוביות קטנות, מוסיפים שום, שמן זית, ממליחים ומפלפלים. שמים בצד.
  • 2. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר גדול.
  • 3. מרתיחים בסיר קטן מים עם כפית מלח.
  • 4. מזהיבים את הכרישה ונזהרים מאד לא לשרוף.
  • 5. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים מספר דקות עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ופתיתים אחדים מקבלים גוון חום בהיר.
  • 6. מוסיפים את האפונה ומערבבים קלות.
  • 7. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 6 דקות.
  • 8. בינתיים מכניסים את הברוקולי למים הרותחים וחולטים למשך 2 דקות.
  • 9. מוציאים את הברוקולי מהמים ומקררים בעזרת קוביות קרח או מים קרים על מנת להפסיק את תהליך הבישול.
  • 10. פותחים את הסיר ובודקים את הפתיתים. אם הם עדיין קשים מכסים וממתינים 5 דקות נוספות. אם הפתיתים רכים והתבשיל מעט דביק מעבירים לקערה רחבה ופותחים/מפרידים בעדינות בעזרת מזלג.
  • 11. מחממים כף שמן במחבת ומקפיצים קלות את קוביות העוף.
  • 12. מוסיפים את הצנוברים ומקפיצים ביחד דקה נוספת.
  • 13. מוסיפים לקערת הפתיתים את תכולת המחבת, את הברוקולי ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
  • 14. סוחטים על כל התבשיל את הלימון ומי שרוצה יכול להוסיף קליפת לימון מגורדת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully