רונית פנסו, הארץ

ריבת חבושים

סוף עונת החבושים, וכדאי למהר ולהכין מהם ריבה ורדרדה וסמיכה שריחה ממלא את הבית.

עוף עם חבושים (מועצת הפירות) (מערכת וואלה!)
עוף עם חבושים (מועצת הפירות) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • 1 ק"ג חבושים
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 100 גרם שקדים מקולפים (לא הכרחי)

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את החבושים לרבעים ומסירים את הגלעינים. מקלפים את החבושים (למתעצלים לקלף: הריבה תצא לא פחות טעימה, אך מרקמה יהיה גס יותר וצבעה כהה יותר. יש המעדיפים דווקא גרסה זו).
  • 2. מגררים את החבושים על פומפייה גסה או במעבד מזון. מעבירים לסיר גדול בעל תחתית כבדה.
  • 3. מוסיפים את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומערבבים היטב. משאירים בטמפרטורת החדר למשך שעתיים. מערבבים שוב, מניחים את הסיר על להבה חזקה ומביאים את התערובת לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר למשך כ-10 דקות (פעולה זו תגרום לסוכר שדבק בדפנות להימס). מסירים את המכסה ומבשלים על אש קטנה מאוד, תוך כדי ערבוב מדי פעם, כשעה וחצי, או עד שהריבה סמיכה ורכה.
  • 4. מוסיפים את השקדים ומעבירים לצנצנות קטנות בעלות מכסה מתברג. סוגרים את המכסה בעוד הריבה חמה. שומרים במקום קריר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם