וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספגטי אדום עם כדורי בשר

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!

אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • 1 חבילה (500 גר') ספגטי או מקרוני
  • לכדורוני הבשר:
  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל מגורר דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 גזר מגורר דק
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • כף פטרוזיליה קצוצה יבשה (או 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה)
  • מעט מוסקט
  • מלח/פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר מגורר דק
  • כף אורגנו יבש (או טימין)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כפית סוכר
  • 1 קופסה (800 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס מים (או מיץ עגבניות או מיץ גזר)
  • שדרוג – ½ כוס שמנת מתוקה (פרווה למי ששומר כשרות)

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערה גדולה את המרכיבים של כדורי הבשר ויוצרים עם הידיים כדורים קטנטנים.
  • 2. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומזהיבים מעט. מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים קלות.
  • 3. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות וכוס מים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת (לא חייבים אבל מומלץ).
  • 4. מכניסים את הכדורונים בזה אחר זה. לא בוחשים עד שכדורי הבשר מתייצבים.
  • 5. מביאים לרתיחה נוספת, מכסים חלקית ומבשלים כ-25 דקות על גבי להבה נמוכה.
  • 6. בינתיים מבשלים את הספגטי/מקרוני לפי הוראות היצרן.
  • 7. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 8. מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully