וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גולש צמחוני מארטישוק

מתכון של נועם יעקבא לרגל פסטיבל הארטישוק, מרץ 2005.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קטיף ארטישוק במשק נועם.
קטיף ארטישוק במשק נועם

מצרכים למתכון

  • 8-10 ראשי ארטישוק ירוק
  • 4 כפות אבקת מרק בטעם עוף מומסות ב- 2 כוסות מים רותחים
  • 2 עגבניות פרוסות
  • 1 פלפל אדום (או גמבה) טרי פרוס
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • צרור שמיר
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • שמן לטיגון
  • מיץ מ- 3 לימונים

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את ראשי הארטישוק במים, מקצרים את הגבעולים ומורידים את העלים החיצוניים ואת החלקים הסיביים בסכין חד.
  • 2. חותכים לרבעים ומנקים את השערות הפנימיות בעזרת סכין.
  • משרים במים עם מיץ לימון (למניעת השחרה).
  • 3. מטגנים את הבצל בסיר בעל תחתית עבה עד להזהבה. מוציאים את רבעי הארטישוק ממיץ הלימון, שוטפים במי ברז ומוספים לסיר. מוסיפים את כל שאר הירקות.
  • 4. מוסיפים את שתי כוסות מי המרק. מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-3/4 שעה. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully