נושאים חמים

לזניה חלבית

חג השבועות הבא עלינו לטובה הוא הזדמנות להזכיר לכל חובבי האוכל האיטלקי עד כמה לזניה יכולה להיות טובה, גם ללא בשר. פשוט נסו לשלב כמה סוגי גבינות, למילוי עשיר וקטיפתי.

פסטה, לזניה (על השולחן , : דנייה ויינר)
פסטה, לזניה (על השולחן , : דנייה ויינר)

מצרכים

  • 1 חבילת דפי לזניה
  • 1 חבילת גבינה מלוחה חתוכה לקוביות
  • 2 גביעי גבינת קוטג'
  • 2 ביצים
  • גבינה צהובה מגוררת
  • לרוטב:
  • 2 גביעי רסק עגבניות
  • 1/2 כפית מלח
  • אורגנו לפי הטעם
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הרוטב. מערבבים בנפרד את הקוטג' והביצים לתערובת אחידה.
  • 2. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית בינונית ומניחים שכבה אחת של עלי לזניה. מעליה שופכים חצי מכמות הרוטב ומכסים בעוד שכבה של עלי לזניה.
  • 3. מפזרים את קוביות הגבינה המלוחה ומניחים שכבה נוספת של עלי לזניה. יוצקים את תערובת הקוטג', מניחים את השכבה האחרונה של עלי הלזניה ויוצקים את החצי השני של הרוטב. ניתן לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל הרוטב.
  • 4. מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה על חום בינוני.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים