וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצק סוכר בהכנה ביתית

יותר קל ומומלץ לקנות, אבל אם אתם מתעקשים הנה מתכון של אסנת סדן.

מתכון מאת: מערכת וואלה

שלבים בעבודה עם בצק סוכר (עוגתית) - שלב 9. מערכת וואלה!
שלבים בעבודה עם בצק סוכר (עוגתית) - שלב 9

מצרכים למתכון

  • (Rolled Fondant)
  • חומרים:
  • 1 ק"ג אבקת סוכר (אני מעדיפה את זו של "גלעם" - היא דקה מאוד)
  • 7 גרם (1/2 שקית) אבקת ג'לטין
  • 30 מ"ל (2 כפות) מים
  • 1 כפית תמצית טעם (למשל תות)
  • 120 גרם (1/3 כוס) גלוקוזה נוזלית
  • 30 גרם (2 כפות) גליצרין (קונים בבתי מרקחת ואומרים שזה מיועד למזון)
  • 1 חלבון ביצה

אופן ההכנה

  • 1. זורים אבקת ג´לטין על המים. ממתינים כ-10 דקות לספיגה. ממיסים בעדינות על אדים, או במיקרוגל עד שהמים חמים והג´לטין נמס (אסור שהמים ירתחו. כדאי לבדוק עם האצבעות שכל הג'לטין נמס ואין גבישים זעירים).
  • 2. מוסיפים תמצית טעם, גלוקוזה, וגליצרין. מערבבים.
  • 3. מוסיפים לאבקת הסוכר ומערבבים עם החלבון עד לקבלת "בצק" (ניתן להיעזר במיקסר).
  • 4. מעבירים למשטח עבודה עם עמילן-תירס (קורנפלור) ומעבדים כמו בצק עד שרך וגמיש. אם הבצק קשה מדי - מוסיפים מעט חלבון; אם הוא רך מידי – מוסיפים אבקת סוכר. ניתן להשתמש מיד.
  • אחסון: עטוף היטב, בטמפרטורת החדר מספר חודשים. אפשר לשמור במקרר למשך זמן ממושך יותר. אם הבצק מתייבש במהלך האחסון אפשר להוסיף לו מעט חלבון ביצה להגמשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully