מערכת וואלה!

בצק סוכר בהכנה ביתית

יותר קל ומומלץ לקנות, אבל אם אתם מתעקשים הנה מתכון של אסנת סדן.

שלבים בעבודה עם בצק סוכר (עוגתית) - שלב 9 (מערכת וואלה!)
שלבים בעבודה עם בצק סוכר (עוגתית) - שלב 9 (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • (Rolled Fondant)
  • חומרים:
  • 1 ק"ג אבקת סוכר (אני מעדיפה את זו של "גלעם" - היא דקה מאוד)
  • 7 גרם (1/2 שקית) אבקת ג'לטין
  • 30 מ"ל (2 כפות) מים
  • 1 כפית תמצית טעם (למשל תות)
  • 120 גרם (1/3 כוס) גלוקוזה נוזלית
  • 30 גרם (2 כפות) גליצרין (קונים בבתי מרקחת ואומרים שזה מיועד למזון)
  • 1 חלבון ביצה

אופן ההכנה

  • 1. זורים אבקת ג´לטין על המים. ממתינים כ-10 דקות לספיגה. ממיסים בעדינות על אדים, או במיקרוגל עד שהמים חמים והג´לטין נמס (אסור שהמים ירתחו. כדאי לבדוק עם האצבעות שכל הג'לטין נמס ואין גבישים זעירים).
  • 2. מוסיפים תמצית טעם, גלוקוזה, וגליצרין. מערבבים.
  • 3. מוסיפים לאבקת הסוכר ומערבבים עם החלבון עד לקבלת "בצק" (ניתן להיעזר במיקסר).
  • 4. מעבירים למשטח עבודה עם עמילן-תירס (קורנפלור) ומעבדים כמו בצק עד שרך וגמיש. אם הבצק קשה מדי - מוסיפים מעט חלבון; אם הוא רך מידי – מוסיפים אבקת סוכר. ניתן להשתמש מיד.
  • אחסון: עטוף היטב, בטמפרטורת החדר מספר חודשים. אפשר לשמור במקרר למשך זמן ממושך יותר. אם הבצק מתייבש במהלך האחסון אפשר להוסיף לו מעט חלבון ביצה להגמשה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות
    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם