חמוצים עירקים

מלפפונים חמוצים (Artoday)
מלפפונים חמוצים (Artoday)

מצרכים

  • 1 כרוב לבן גדול
  • 4 גזרים גדולים
  • 1 כרובית גדולה
  • 2 פלפלים חריפים ירוקים
  • 4 שיני שום
  • 250 גרם מלח
  • 4 כפיות בהרט לחמוצים
  • 4 כפות מלח
  • 4 כפיות אבקת שום
  • 2 ליטר חומץ
  • צנצנת אטומה בגודל 5 ליטר
  • 3 ליטר מים

אופן ההכנה

  • 1. חותכחים את הכרוב והכרובית לחתיכות (אפשר לפי איזה גודל שרוצים).
  • 2. חותכים את הגזרים והפלפלים לפרוסות ברוחב של חצי ס"מ.
  • 3. שוטפים את הירקות, מעבירים לקערה ומפזרים 250 גרם מלח. מכסים את הרקות במים ומשרים לשעתיים שלוש.
  • 4. מוציאים את המים ושוטפים את הירקות. מסדרים בצנצנת
  • שכבה של ירקות בגובה של 4 ס"מ ומעליה מפזרים :
  • 1 כפית בהרט, 1 כף מלח, 1 כפית אבקת שום, 1 שן שום. מעליה מוסיפים עוד שכבת ירקות וכך הלאה.
  • 5. ממלאים חצי צנצנת בחומץ וחצי במים. אוטמים, מנערים ומניחים במקום חשוך ל-4-5 ימים. מנערים פעם ביום. לאחר 5 ימים מעבירים למקרר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות
    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם