וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שילדים אוהבים

עוגיות טעימות לא תמיד חייבות להיות לא בריאות: ניתן להשתמש בקלות בשילוב של קמח מלא, ובסוכר חום. הילדים לא ישימו לב, תסמכו עלינו.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

ערמת עוגיות שוקולד ציפס (סמדר זורע ברמק). מערכת וואלה!
ערמת עוגיות שוקולד ציפס (סמדר זורע ברמק)

מצרכים למתכון

  • 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
  • ¾ כוס סוכר חום (150 גרם. אפשר להפחית מכמות הסוכר, לפי הטעם)
  • 300 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • 3 ביצים שלמות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח מלא (260 גרם)
  • 1/4 1 כוס קמח לבן (175 גרם)
  • 1/2 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 300 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הסוכר ואת החמאה או המרגרינה. מערבבים בקרס הגיטרה במהירות בינונית (אפשר גם לערבב ידנית בכף עץ).
  • 2. מוסיפים למיקסר את הביצים ותמצית הווניל תוך בחישה.
  • 3. מנפים את שני סוגי הקמח, הסודה לשתייה והמלח ביחד לקערה קטנה ומוסיפים למיקסר כף אחר כף, תוך בחישה במהירות איטית.
  • 4. מוסיפים לעיסה את השוקולד צ'יפס ומערבבים בכף עד לפיזור אחיד.
  • 5. בעזרת 2 כפיות מניחים גושים בגודל כפית גדושה של עיסה במרחק 4 ס"מ זה מזה, בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
  • 6. אופים בחום בינוני 180° כ-15-20 דקות, או עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות.
  • 7. מוציאים מהתנור כשהעוגיות עדיין רכות במקצת ומצננים. העוגיות יתקשו וייעשו פריכות לאחר קירור.
  • 8. מאחסנים בכלי אטום לאחר קירור מלא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully