סמדר ולטר, מערכת וואלה!

פשטידת בצל וקוטג'

פשטידה מופלאה, חגיגה לאוהבי הבצל. קלה במיוחד להכנה, בזכות העובדה שלא צריך לטגן את הבצל, אלא רק לקצוץ, לערבב הכול - וישר לתנור. אני אוהבת להכין כמות כפולה, לחתוך לריבועים ולהקפיא. עוטפים כל ריבוע בנפרד, ומפשירים במיקרו או בתנור.

פשטידת בצל וקוטג' (סמדר ולטר) (מערכת וואלה!)
פשטידת בצל וקוטג' (סמדר ולטר) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • 4 בצלים בינוניים
  • 1 כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס חלב
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 גביע קוטג' (250 גר')
  • *תבנית בינונית: עגולה בקוטר 24 או מרובעת בגודל 25X25 או גודל דומה.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. קולפים את הבצלים וקוצצים דק, אפשר בסכין או בקוצץ חשמלי (ככל שהבצל קצוץ דק יותר - כך טעם הבצל בפשטידה מודגש יותר).
  • 3. מערבבים את הבצל עם כל יתר החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4. מעבירים לתבנית ואופים כ-30-40 דקות, עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
  • * אם בא לכם פשטידת בצל, אבל אין לכם קוטג', או שאתם רוצים פשטידה לא חלבית, נסו את גרסת הפרווה: משמיטים את הקוטג' והחלב ומוסיפים רבע כוס מים. כל השאר אותו דבר. תתקבל פשטידה נמוכה יותר אך עדיין טעימה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם