וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת בצל וקוטג'

פשטידה מופלאה, חגיגה לאוהבי הבצל. קלה במיוחד להכנה, בזכות העובדה שלא צריך לטגן את הבצל, אלא רק לקצוץ, לערבב הכול - וישר לתנור. אני אוהבת להכין כמות כפולה, לחתוך לריבועים ולהקפיא. עוטפים כל ריבוע בנפרד, ומפשירים במיקרו או בתנור

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! אוכל

10 דקות עבודה,40 דקות סה"כ,קלי קלות,קוטר 24 ס״מ
פשטידת בצל. ShutterStock
אפילו לא צריך לטגן את הבצל. פשוידת בצל קלה ומנצחת

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 25X25 ס"מ או גוד

    • 4בצלים בגודל בינוני
    • 1כוסקמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)
    • ¼כוסשמן
    • ½כוסחלב
    • 2ביצים
    • 1כפיתמלח
    • 1גביעקוטג' (250 גרם)

אופן ההכנה

איך מכינים פשטידת בצל וקוטג'?

  • 1
    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
    קולפים את הבצלים וקוצצים דק, אפשר בסכין או בקוצץ חשמלי (ככל שהבצל קצוץ דק יותר - כך טעם הבצל בפשטידה מודגש יותר).
  • 3
    מערבבים את הבצל עם כל יתר החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ואופים כ-30-40 דקות, עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
  • רוצים גרסה פרווה? משמיטים את הקוטג' והחלב ומוסיפים רבע כוס מים. כל השאר אותו דבר. תתקבל פשטידה נמוכה יותר אך עדיין טעימה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully