דנה מלמד, מערכת וואלה!

ירקות ירוקים מוקפצים

אספרגוס (Artoday)
אספרגוס (Artoday)

מצרכים

  • 1 תפרחת ברוקולי
  • כמה פרחי כרובית
  • צרור גבעולי אספרגוס פרוסים לפיסות של כ – 4 ס"מ
  • קישוא או זוקיני פרוס לפרוסות אלכסוניות בעובי של כ – 1 ס"מ
  • 1 כוס שעועית ירוקה קפואה
  • 1 כוס כרוב ניצנים טרי (לא חובה)
  • 1 כוס אפונה
  • 3 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות או 2 שיניים כתושות
  • מלח, פלפל
  • ¼ כוס שמן זית
  • מיץ מ – 1 לימון

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול (שיכול להכיל את כל כמות הירקות).
  • 2. כשהמים רותחים מכניסים את הירקות לפי הסדר הבא: ראשונים כרובית וכרוב ניצנים. אחרי חמש דקות מכניסים את הברוקולי והאספרגוס ואחרי שתי דקות את האפונה והשעועית.
  • 3. בינתיים מכינים בכיור מסננת גדולה וקערה גדולה עם מי קרח.
  • 4. מוציאים את כל הירקות לאחר בערך 8 דקות מרגע כניסת הירק הראשון. יש להקפיד שהירקות לא יתרככו יתר על המידה שכן גם בתום הבישול ולאחר הסינון הם עדיין ממשיכים להתבשל מהחום של עצמם.
  • 5. מסננים את כל הירקות ומעבירים מיד למי קרח להפסקת הבישול.
  • 6. מחממים במחבת את שמן הזית, מטגנים קלות את השום ומקפיצים את הירקות.
  • 7. מוסיפים מלח ופלפל ולבסוף מיץ לימון.
  • 8. מגישים לצד יוגורט צונן עם או בלי נענע, מה שאוהבים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם