דורעם גונט, הארץ

מולים מרינייר

המתכון הקלאסי למולים מבוסס על מעט מאוד תיבול וחומרים, ואליהם מיתוספים מי הים המלוחים שמפרישים המולים. השימוש בבירה במקום ביין אופייני לבלגים. מקובל לחשב קילוגרם של מולים על קונכיותיהם כמנה עיקרית לאדם. הכפילו את הכמויות לפי מספר הסועדים.

מצרכים

  • 2 ק"ג מולים טריים
  • 2 כפות חמאה
  • שאלוט (או בצל קטן) קצוץ
  • 2 מקלות סלרי קצוצים
  • עלה דפנה
  • פלפל שחור טחון טרי
  • כוס בירה בלגית (או יין לבן יבש)
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את המולים במים ומוודאים שכולם סגורים. משליכים מולים פתוחים שאינם מגיבים ללחץ או לטפיחה על משטח העבודה.
  • 2. בסיר גדול ממיסים את החמאה ומטגנים קלות את השאלוט והסלרי על להבה בינונית, עד שיתרככו אך לא ישחימו. מוסיפים את עלה הדפנה, הפלפל השחור, המולים והבירה (או היין). לא ממליחים. מגבירים ללהבה גבוהה, מכסים את הסיר ומבשלים רק עד שכל המולים נפתחו (כ-5 דקות). בזמן הבישול מנערים את הסיר מפעם לפעם.
  • 3. מעבירים את המולים עם הרוטב לקערות גדולות ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. לא אוכלים מולים שלא נפתחו! מגישים עם צ'יפס או עם לחם טרי לטבילה ברוטב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם