סמדר ולטר, מערכת וואלה!

עוגות שוקולד נוזלות

מתכון זהב: לוקח 5 דקות הכנה, מלכלך רק קערה אחת, לא דורש הקצפה ואפילו תרסיס שמן יספיק לשימון התבניות. נסו אותו פעם אחת, ותראו שלא תחזרו עוד למתכונים מסובכים.

עוגת שוקולד (סמדר ולטר) (מערכת וואלה!)
עוגת שוקולד (סמדר ולטר) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • החומרים ל-6 עוגות, אפשר להכפיל כמויות
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 125 גרם חמאה
  • 125 גרם קמח רגיל
  • 125 גרם סוכר
  • 4 ביצים בינוניות (מס' 2)
  • תבניות: תבניות סופלה קטנות לבנות מחרס, או חד-פעמיות מאלומיניום. לא מומלץ להשתמש בתבנית שקעים למאפינס- קשה מאוד לחלץ ממנה את העוגות בשלמותן.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות (אפשרי בטורבו). משמנים את התבניות - הכי קל עם תרסיס שמן.
  • 2. שמים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל בכמה פעמים, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת חלקה. אם אתם מתעקשים, אפשר להמיס בסיר כפול.
  • 3. מוסיפים סוכר וקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים ביצים, אחת-אחת, ומערבבים היטב ובמרץ אחרי כל הוספה, עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  • 4. יוצקים לתבניות, מכניסים בזהירות לתנור ואופים כ-10 דקות. (כדי לדעת במדויק מהו זמן האפייה שייתן לכם עוגות לא נוזליות מדי ולא מוצקות מדי, אני ממליצה לאפות בפעם הראשונה רק עוגה אחת. אחרי 10 דקות אפיה, מוציאים וחותכים באמצע. אם היא נוזלית מדי ומתפרקת, הוסיפו עוד 2-3 דקות. אם היא אפויה מדי, הפחיתו 2-3 דקות. אפו את שאר העוגות בזמן שהגעתם אליו. לאחר ניסיון אחד או שניים, תדעו בדיוק כמה זמן צריך.)
  • 5. מוציאים מהתנור, ממתינים דקה והופכים על צלחות הגשה. כדור גלידה ליד, ויש לכם קינוח מדהים.
  • * הכנה מראש: רצוי להכין ממש לפני ההגשה, אבל אפשר להכין את התערובת, לצקת לתבניות ולשמור מכוסה, במקרר (עד יומיים) או במקפיא (עד שבועיים). אם שומרים במקרר, מוסיפים עוד 2-3 דקות לזמן האפייה. אם שומרים במקפיא, מכניסים את העוגות הקפואות לתנור קר ומחממים אותו כשהעוגות בתוכו. מיד כשהתנור מגיע לטמפרטורה הנכונה - אופים עוד 10 דקות. אפשר גם לאפות, לצנן, לשמור במקרר (אבל לא יותר מיום, אחר כך זה כבר לא אותו דבר) ולחמם מעט במיקרו לפני ההגשה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם