עוגת סברינה

סברינה (אלברטו דנקברג)
סברינה (אלברטו דנקברג)

מצרכים

  • לבסיס:
  • 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות פרורי לחם
  • 1 אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 1/4 כוס שמן
  • לסירופ:
  • 2 וחצי כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • מעט רום
  • מעט קוניאק
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • לבשל על אש נמוכה 20 דקות
  • לקישוט:
  • קצפת ריצ'
  • דובדבנים

אופן ההכנה

  • 1. שמים את החלבונים בקערה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים. מוסיפים את סוכר הוניל ומקציפים.
  • 2. בקערה נפרדת שמים את החלמונים. מוסיפים את אבקת האפיה והשמן ומקציפים.
  • 3. מעבירים 2 כפות גדושות מקציפת החלבונים וכף גדושה מפרורי הלחם אל תוך קערת החלמונים ומערבבים. ממשיכים כך, עד שתתקבל תערובת אחידה של פרורי הלחם, חלבונים וחלמונים.
  • 4. מוזגים את התערובת ל-7 כוסיות אפיה משומנות במרגרינה. מעבירים לתנור בחום של 180 מעלות. אופים עד להזהבה. מצננים.
  • 5. מכינים את הרוטב: מעבירים את כל החומרים לסיר ומבשלים על אש נמוכה .
  • 6. מוציאים את הסברינות מכוסיות האפיה, כשהן הפוכות עם הפרח (הצד הרחב כלפי מטה). פותחים אותן עם סכין מהצד (כמו סנדוויץ'). זהירות לא לחתוך עד הסוף.
  • 7. מרטיבים כל סברינה ברוטב, מבפנים ומבחוץ.
  • 8. מקציפים את השמנת ומזליפים אל תוך הסברינה. מוסיפים דובדבן.
  • בהצלחה .

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות
    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם