עוגיות מלוחות מהירות במגוון אפשרויות

אפשר להכין אותן בלי תוספות בכלל, ולקבל עוגיות מלוחות מהירות וטעימות, ואפשר לגוון עם אחת האפשרויות המוצעות מטה או עם רעיונות משלכם. בעוגיות שבצילום השתמשתי ב-2 כפות גבינה צהובה מגוררת לעוגיות עצמן ועוד כף לקישוט.

עוגיות מלוחות מהירות (סמדר ולטר) (מערכת וואלה!)
עוגיות מלוחות מהירות (סמדר ולטר) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • חובה:
  • 300 גרם קמח רגיל
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה, מופרדת
  • חובה, אבל גמיש בתחליפים:
  • 200 גרם חמאה/ מרגרינה/ מרגרינה בטעם חמאה – רכה מאוד
  • 1 כפית שטוחה שמרים יבשים (ולא, אין צורך להתפיח בכלל) או כפית שטוחה אבקת אפייה
  • לא חובה:
  • לעוגיות: 2 כפות של אחת מהאפשרויות הבאות:
  • גבינה קשה מגוררת מכל סוג- אפשר: צהובה רגילה, 9% שומן, טל העמק, פרמזן, קשקבל וכו'
  • ממרח עגבניות מיובשות
  • ממרח זיתים (או זיתים קצוצים דק)
  • שבבי בצל יבש
  • לקישוט העוגיות: 1 כף של אחת מהאפשרויות הבאות:
  • גבינה קשה מגוררת מכל סוג - אפשר: צהובה רגילה, 9% שומן, טל העמק, פרמזן, קשקבל וכו'
  • שומשום/קצח/אורגנו/זעתר
  • מלח גס או רגיל (במקרה זה שמים רק כפית שטוחה)
  • *תבנית בינונית, מרובעת או מלבנית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
  • 2. שמים בקערה: קמח, שמרים/אבקת אפיה, מלח, חלמון, חמאה/מרגרינה ותוספת אם רוצים. מערבבים בידיים רק עד לקבלת בצק חלק.
  • 3. משטחים את הבצק בצורה שווה בתבנית. את החלבון שנותר טורפים מעט במזלג, רק שיתאוורר קצת, ומורחים על הבצק. מפזרים מעליו תוספות, אם רוצים. חותכים את הבצק לריבועים בגודל הרצוי, בעזרת סכין או גלגלת פיצה.
  • 4. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שמזהיב ויציב. מוציאים, מצננים כמה דקות ומפרידים בין הריבועים. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
  • *אפשר להכין בלי תבנית: בשלב 3, מרדדים את הבצק על נייר אפייה, לעלה בעובי כחצי סנטימטר עד סנטימטר. ממשיכים לפי המוסבר במתכון.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם