דורעם גונט, הארץ

"נקניק" שוקולד

חטיף שוקולד קל ומהיר הכנה, שטעים לאכול קר מהמקרר ומתאים להכנה כשחם מדי להפעיל את התנור.

מצרכים

  • 250 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
  • 1/4 כוס יין מתוק
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם אגוזי לוז קצוצים
  • 1 חלמון
  • כף ברנדי

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הביסקוויטים בשקית ומועכים במערוך, או מעבדים בפולסים בודדים במעבד מזון, לקבלת פירורים. מעבירים לקערה, יוצקים את היין ומערבבים.
  • 2. מניחים בסיר את השוקולד, החמאה והסוכר, ומחממים על אש קטנה עד להמסה (זהירות, לא לשרוף את השוקולד. החוששים יכולים להמס את השוקולד על אדים). מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים והחלמון תוך ערבוב נמרץ. מתבלים בברנדי.
  • 3. מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת הביסקוויטים, מערבבים ומצננים כמה דקות.
  • 4. פורסים נייר אלומיניום על משטח העבודה ויוצרים עליו נקניק בקוטר של כ-5 ס"מ. עוטפים את הגליל בנייר האלומיניום, מסובבים את הקצבות כמו סוכרייה ומשפרים את המראה לגליל עגול. שומרים במקרר.
  • הגשה:
  • פורסים את הנקניק לפרוסות בעובי של כסנטימטר ומגישים קר.
  • אפשר גם לוותר על שלב הנקניק, ובמקומו להכין כדורי שוקולד קטנים ולטבול באבקת קקאו, באגוזים טחונים או בסוכריות צבעוניות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם