מערכת וואלה!

סלט בטטה

מתכון של צחי בוקששתר, שף (יועץ) של ה"טמפל בר". המתכון מפורט בפרטי פרטים, אבל הסלט פשוט מאד להכנה

סלט בטטות של צחי בוקששתר (יח
סלט בטטות של צחי בוקששתר (יח"צ)

מצרכים

  • 1 ק"ג בטטות
  • 1 בצל סגול בינוני
  • צרור או שקית ארוגולה (רוקט)
  • 100 גרם בוטנים
  • לרוטב:
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום סיני
  • 2 כפות שמן קנולה או תירס

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות בגודל בינוני ומאדים עם שושנת אידוי או בסיר של קוסקוס. אידוי הוא הדרך הכי טובה להכין בטטה, אבל גם במיקרו-גל, בשקית סגורה עם מעט מים, בטטות יוצאות מצוין. כשהבטטות רכות אבל לא נמעכות בקלות, מוציאם מהאידוי ומניחים לצינון.
  • 2. מטגנים את הבוטנים בשמן חם עד שמזהיבים ומסננים. השמן טוב לשימוש חוזר. בוזקים מעט מלח על הבוטנים (ניתן לקנות בוטנים מטוגנים, מה שמקל על העבודה ומוריד רק מעט באיכות המנה).
  • 3. קולפים את הבצל ופורסים דק ככל האפשר, רצוי בעזרת "מנדולינה".
  • 4. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הבטטות ומערבבים בעדינות בידיים, מוסיפים את עלי הארוגולה, הבצל והבוטנים ומערבבים שוב בעדינות. יפה להגיש בקערה שקופה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם