וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת סולת

עוגה נימוחה ונהדרת, מושלמת להגשה לצד הקפה. התמרים מתרככים בזמן האפיה ונמסים בתוך כל ביס. מתכון של מסעדת "גואטה" ביפו.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

עוגת סולת של מסעדת גואטה.
עוגת סולת של מסעדת גואטה

מצרכים למתכון

  • ק"ג סולת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 אבקת אפייה
  • 2 אבקת וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 1/2 כוסות מים
  • כ-15 תמרים
  • לסירופ:
  • 2 1/2 כוסות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • מעט לימון סחוט

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים. מעבדים את כל המרכיבים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים.
  • 2. משמנים תבנית בקוטר 26*24 ס"מ. מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות בתבנית ומהדקים לדפנות.
  • 3. פותחים את התמרים ומגלענים. מניחים על מחבת עם מעט שמן על אש קטנה לכמה דקות (כדי שהם ייפתחו). לאחר מכן מניחים אותם מעל הבצק בתבנית. מניחים את החלק השני של הבצק מעל התמרים. חותכים את העוגה לריבועים (על כך ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180.
  • 4. במקביל מכניסים לסיר את חומרי הרוטב עם מעט מיץ לימון ובוחשים עד שמתקבל נוזל אחיד דבשתי. אחרי שהעוגה מוכנה שופכים עליה את נוזל הדבש ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully