עוגת סולת

מתכון של מסעדת "גואטה" ביפו.

עוגת סולת של מסעדת גואטה (יח
עוגת סולת של מסעדת גואטה (יח"צ)

מצרכים

  • ק"ג סולת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 אבקת אפייה
  • 2 אבקת וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 1/2 כוסות מים
  • כ-15 תמרים
  • לסירופ:
  • 2 1/2 כוסות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • מעט לימון סחוט

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים. מעבדים את כל המרכיבים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים.
  • 2. משמנים תבנית בקוטר 26*24 ס"מ. מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות בתבנית ומהדקים לדפנות.
  • 3. פותחים את התמרים ומגלענים. מניחים על מחבת עם מעט שמן על אש קטנה לכמה דקות (כדי שהם ייפתחו). לאחר מכן מניחים אותם מעל הבצק בתבנית. מניחים את החלק השני של הבצק מעל התמרים. חותכים את העוגה לריבועים (על כך ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180.
  • 4. במקביל מכניסים לסיר את חומרי הרוטב עם מעט מיץ לימון ובוחשים עד שמתקבל נוזל אחיד דבשתי. אחרי שהעוגה מוכנה שופכים עליה את נוזל הדבש ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם