לזניה גבינה

לזניה (Artoday)
לזניה (Artoday)

מצרכים

  • 1 חבילת עלי פסטה ללזניה (העבים)
  • 1 וחצי חבילה של עגבניות מרוסקות
  • 2 חבילות גבינת קוטג' פשוטה
  • 1 בצל בינוני
  • חצי חבילת גבינה צהובה
  • 2 ביצים
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת (בערך חצי חבילה קטנה)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • אורגנו (לפי הטעם)
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. לרוטב העגבניות:
  • שמים מעט שמן זית במחבת גדולה. לפני שהוא מתחיל לבעבע, מוסיפים את חבילת העגבניות המרוסקות, בצל אחד קצוץ, מעט מים, אורגנו ומלח. מבשלים על אש קטנה, עד שכל העסק מתחיל לבעבע.
  • 2. מורידים מהאש, ומניחים לו להתקרר כ-10 דקות.
  • 3. בינתיים, מכינים את תערובת הגבינה:
  • בתבנית פלסטיק בינונית, מערבבים את הקוטג' גבינה צהובה(שמגררים לפסים קצרים) וביצה אחת. מערבבים מעט, וכשהתערובת מקבלת מעט צורה, מוסיפים לה כחצי מכמות גבינת הפרמזן המגוררת.
  • 4. מערבבים בבלנדר או במיקסר את מחית העגבניות לממרח לא חלק לגמרי, אך לא גושי מדי.
  • 5. שוברים את הביצה שנותרה לתוך קערית וטורפים.
  • 6. בתבנית זכוכית, לוקחים מעט מן רוטב העגבניות, ומפזרים על הדפים (כדי שהדפים לא יצאו קשים), מושחים מעט ביצה, ומסדרים כך שכמעט ואי אפשר לראות את התבנית. יוצקים כמות נכבדת (משהו כמו שליש מהתערובת) על הדפים, ומשטחים.
  • 7. לוקחים שליש מתערובת הגבינה, ומושחים על רוטב העגבניות.
  • 8. לוקחים סדרת דפי לזניה נוספים, מושחים בביצה, ומתחילים שכבה חדשה. לאחר שיש שלוש שורות של דפים (קרקעית, 1 ו 2) משאירים את פני השטח כשלמעלה רוטב הגבינה.
  • 9. מכסים בנייר אלומיניום, שבצדדיו עושים חורים קטנים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, לבערך 35 דקות. מסירים את האלומיניום ומשאירים לעשר דקות נוספות.
  • מגישים חם או קר. (אפשר ומומלץ להוסיף זיתים לתערובת הגבינה, שמעשירים את הטעם).
  • מומלץ גם לילדים, בגלל טעם שמזכיר קצת פיצה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם