סמדר ולטר, מערכת וואלה!

עוגת תפוחים ופירורים

בצק פריך פשוט ומהיר, תפוחים רכים, פירורים נימוחים- עוגה מעולה.

עוגת תפוחים ופירורים (סמדר ולטר) (מערכת וואלה!)
עוגת תפוחים ופירורים (סמדר ולטר) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • לבצק ולפירורים:
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח רגיל
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 4-5 תפוחים, אפשר קצת רכים
  • 3 כפות סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כפית עד כפית קינמון (לפי הטעם) – לא חובה
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך- לא חובה אבל משדרג
  • * תבנית מרובעת 25X25, או עגולה בקוטר 26

אופן ההכנה

  • 1. קולפים ומגלענים את התפוחים ופורסים לחצאי פרוסות או לקוביות בינוניות. שמים במחבת עם הסוכר והחמאה ומבשלים כ-10 דקות, על אש קטנה, תוך ערבוב עדין מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים. מורידים מהאש, מוסיפים אגוזים וקינמון, מערבבים ומצננים לחלוטין.
  • 2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. מומלץ להרטיב קצת את התבנית כדי שהנייר יידבק.
  • 3. מכינים את הבצק והפירורים: שמים במעבד מזון קמח, מלח, סוכר וחמאה ומעבדים קצרות, רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק. אם הבצק יבש ולא מתחבר, מוסיפים כף (או יותר, לפי הצורך) מים קרים ומעבדים קצרות. אם הבצק דביק מאוד, מוסיפים כף (או יותר, לפי הצורך) קמח.
  • 4. מחלקים את הבצק ל-2/3 ו-1/3. את ה-2/3 מהדקים בידיים לתחתית התבנית. מחוררים את הבצק במזלג. מפזרים מעל את התפוחים (עם נוזלי הבישול, אם יש). מפוררים מעל את שאר הבצק.
  • 5. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה יציבה ומעט זהובה. מוציאים, מצננים וחותכים למשולשים או ריבועים. מגישים חם או קר, רצוי עם גלידה וקצפת.
  • * אם אין מעבד מזון, אפשר להכין את הבצק בידיים: שמים בקערה קמח, מלח, סוכר וחמאה ומעבדים קצת בקצות האצבעות, רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם