וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בריוש תפוחים

מתכון של קונדיטוריה אידלסון 10

מתכון מאת: מערכת וואלה!

בריוש תפוחים של קונדיטוריה אידלסון 10.
בריוש תפוחים של קונדיטוריה אידלסון 10

מצרכים למתכון

  • חומרים ל- 13 בריושים:
  • לבצק:
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 40 גרם חלב
  • 75 גרם סוכר
  • 410 גרם ביצים
  • 750 קמח שטיבל 2 (קמח קשה)
  • 15 גרם מלח
  • 375 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • חומרים למילוי (תפוחים בסירופ):
  • 4 תפוחים גרנד סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות 3x3 ס"מ
  • סירופ סוכר (מ-300 גרם סוכר, 500 גרם מים, מקל וניל חצוי (מרתיחים את שלושת הרכיבים ומורידים מהאש). מוסיפים את התפוחים אל הסירופ החם ומצננים את התערובת.

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר, ממיסים את השמרים החלב והסוכר במטרפה ידנית, ומניחים לרבע שעה.
  • 2. מוסיפים ביצים, קמח ומלח ומערבבים בקרס לישה (במיקסר) במהירות נמוכה עד לקבלת בצק דביק.
  • 3. מוסיפים את החמאה ב-4 פעמים, עד שהיא נבלעת בבצק לחלוטין (בשלב הזה ניתן להפריד את הבצק מדפנות הקערה בעזרת מרית גומי).
  • 4. כשכל החמאה נבלעת בבצק, מעלים את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה, לפחות לחמש דקות עד שכל הבצק נפרד לחלוטין מהדפנות ומתגבש סביב קרס הלישה.
  • 5. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת מכסים אותה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים.
  • 6. כעבור שעתיים חובטים בבצק ומוצאים ממנו את כל האוויר. מכניסים למקרר לילה.
  • 7. ביום למחרת מכינים 13 כדורים של מאה גרם הכדור, ועוד 13 כדורים של 30 גרם.
  • אופן הרכבת הבריוש:
  • 1. מסננים את התפוחים מהסירופ (לשמור להמשך המתכון את הסירופ שנותר).
  • 2. מרדדים כל כדור של מאה גרם לעלה בעובי של 4 מ"מ
  • 3. מרפדים קוקוטים חד פעמיים מאלומיניום (תבניות אישיות) בבצק .
  • 4.מניחים בתוך הבצק 4 קוביות של תפוחים
  • 5. מרדדים את הכדורים הקטנים של ה-30 גרם לעובי 4 מ"מ ומניחים על התפוחים ומהדקים את השוליים היטב, כמו שמהדקים רביולי או קרפלך.
  • 6. מתפיחים 40 דקות, מורחים בחלמון טרוף עם מעט שמנת ומלח (2 חלמונים, 2 כפיות שמנת, קמצוץ של מלח, טורפים ומורחים על החלק העליון).
  • 7. לוקחים תפוח ופורסים פרוסות לרוחב, בעובי של מ"מ (דקות ככל האפשר), טובלים בסירופ שנותר, מניחים על מכסה הבצק ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 15 דקות.
  • 7. מוצאים מהתבנית, מצננים ובוזקים אבקת סוכר ומגשים עם ריבת פטל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully