קדירת בשר ותפוחי אדמה ביין אדום

מתכון מתוך הספר "פשוט לארח" מאת שי-לי אנג'ל ליפא ואריאלה גוטנברג-לנגהם.

סיר בישול - אילוסטרציה (Artoday)
סיר בישול - אילוסטרציה (Artoday)

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות:
  • קילו בשר בקר כתף או שריר בקוביות גדולות (4 ס"מ)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
  • 2 כוסות יין אדום חם
  • 2 כוסות מים פושרים כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 3 גזרים קלופים ופרוסים בעובי 3 ס"מ
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים בעובי 3 ס"מ
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 20 עגבניות שרי
  • לקישוט:
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה כדי שיהיה בטמפרטורת החדר.
  • 2. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים חצי מקוביות הבשר, מטגנים מכל הצדדים עד קבלת צבע חום, מוציאים לצלחת ומטגנים את הבשר הנותר.
  • 3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין והמים, מתבלים בפפריקה, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה.
  • 4. מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי ותפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהבשר ותפוחי האדמה רכים. מוסיפים את העגבניות ומשלים מספר דקות. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים עם לחם טרי.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם