דורעם גונט, הארץ

מרנג - מתכון בסיסי

מרנג (ShutterStock)
מרנג (ShutterStock)

מצרכים

  • 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • כפית חומץ לבן נייטרלי (לא הכרחי)
  • כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערה נקייה מתחילים להקציף את החלבונים במהירות נמוכה עם קורט מלח וכפית חומץ (אפשר לעשות זאת גם במקצפה ידנית, אך השימוש במיקסר חשמלי יעשה את החיים קלים בהרבה). כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  • 2. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף לבן מבריק וסמיך מאוד, שגבעות דקיקות שעולות ממנו שומרות על צורתן ואינן קורסות (לפחות 5 דקות, תלוי בשיטת ההקצפה).
  • להכנת נשיקות - בעזרת כפית או שקית זילוף יוצרים נשיקות בכל גודל או צורה שרוצים, על נייר אפייה או תבנית משומנת קלות בחמאה.
  • להכנת בסיס לעוגת מרנג - מציירים על נייר אפייה עיגול בקוטר של כ-22 ס"מ. בעזרת שקית זילוף מזלפים את הקצף בצורה ספירלית, ממרכז העיגול החוצה, עד לקבלת דיסקית בעובי של כסנטימטר. על ההיקף החיצוני של הדיסקית זולפים קומה או שתיים נוספות של קצף, כדי ליצור מעין מעקה שישמור על המילוי בתוך הבסיס.
  • להכנת תחתיות לקינוחי מרנג אישיים - זולפים את הקצף כמו בהוראות להכנת בסיס לעוגת מרנג, בעיגולים בקוטר של 5-6 ס"מ.
  • אופים את המרנג כשלוש שעות ב-110 מעלות. לאחר שלוש שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להצטנן לגמרי בתוכו, בלי לפתוח את דלת התנור. מוציאים את המרנג מהתנור ומקלפים ממנו בזהירות את נייר האפייה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם