מערכת וואלה!

פאי פקאן

מתכון של אסנת רוט מקונדיטורית "טושה"

פאי פקאן של טושה (יח
פאי פקאן של טושה (יח"צ)

מצרכים

  • לבצק בסיס:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 80 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • תמצית וניל
  • למילוי:
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • קליפה ומיץ מ-1/2 לימון
  • 300 גרם אגוזי פקאן
  • תבנית פאי בקוטר 26

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים ולשים לבצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • 2. מרדדים את הבצק לעלה גדול יותר מקוטר התבנית, ושוטחים אותו על התבנית והדפנות. מהדקים עם הידיים וחותכים את שאריות הבצק, מנקבים קלות את התחתית בעזרת מזלג. מחזירים לקירור לעוד כשעה.
  • 3. מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר סוכר ומים עד שהסוכר נהיה קרמל בצבע חום כהה. מנמיכים את האש ושופכים לאט ובזהירות, תוך כדי ערבוב, את השמנת המתוקה. מערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה. מכבים את האש ומצננים קלות. מוסיפים את הביצים והלימון.
  • 4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים את התבנית עם הבצק (ללא המילוי) כ- 15 דקות עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור, שופכים על הבצק כ- 300 גרם פקאן (ניתן להשתמש בכל סוג של אגוזים), שופכים מעל את המילוי ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דקות עד שהפאי יציב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם