וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין עשיר עם קישקע, ביצים ותפוחי אדמה

חמין עמוק, מטריף את החושים ומעלה ניחוחות עמוקים של בית. זמי שרייבר ממסעדת "סנדר" מגיש מתכון עם הרבה בשר, קישקע ולא שוכח להוסיף ביצים ותפוחי אדמה.

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

סנדר. צילום: גיא הכט, מערכת וואלה! NEWS
סנדר/צילום: גיא הכט

מצרכים למתכון

  • 10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים סוג דזירה
  • חצי קילו שעועית אדומה
  • 200 ג' שעועית לבנה
  • 200 ג' שעועית ברבוניה
  • שני בצלים לבנים מטוגנים קצוצים
  • 2 בצלים לבנים קצוצים
  • חצי קילוגרם בשר שריר מבקר
  • 200 גרם שומן חזה בקר חתוך לקוביות
  • קישקע ממולא (ראה מתכון מצורף)
  • 5 ביצים קשות
  • 2 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • כפית פפריקה אדומה חריפה

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה.
  • מסדרים בסיר תפוחי האדמה, שעועית, בצל, קוביות השומן ושאר התבלינים.
  • 2. מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
  • 3. מוסיפים מעל התכולה את הבשר, הקישקע והביצים הקשות. משלימים עם מים עד כיסוי.
  • 4. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים למשך שעה עד ארבע שעות על הגז.
  • 5. מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.
  • 6. מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתוך תנור ב-140 מעלות לבישול איטי של 18 שעות לפחות.
  • 7. למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר.
  • 8. ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים כשאוכלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully