ספרינג רולס ממולאים בירקות

מנה ראשונה קלילה, מרעננת ואסתטית בסגנון תאילנדי. הבצק שקוף למחצה, כך שניתן לראות דרכו את כל הירקות והעשבים שתבחרו לשים בפנים.

ספרינג רול במסעדת 44 (יח
ספרינג רול במסעדת 44 (יח"צ)

מצרכים

  • למלית:
  • 1/4 ראש כרוב קטן, פרוס לפרוסות דקיקות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים
  • פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 סלסילה של נבטי שעועית טריים
  • 3 פטריות חורש טריות, חתוכות לרצועות דקות
  • 1.5 ס"מ שורש זנגביל טרי, קלוף וחתוך לקוביות זערוריות
  • 3 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • כמה עלי כוסברה
  • כמה עלי נענע
  • כף רוטב דגים תאילנדי
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • כפית שמן שומשום
  • 3 כפות סוכר
  • 15 דפי בצק אורז מיובשים למילוי
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס סויה
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/2 פלפלון צ'ילי אדום חריף

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית.
  • 2. ממלאים תבנית במים ומניחים בתוכה שניים או שלושה דפי אורז. כעבור כ-2 דקות דפי האורז הקשיחים מתרככים ומוכנים לעבודה.
  • 3. מניחים מגבת על משטח העבודה ומעליה דף אורז אחד.
  • 4. מניחים על דף האורז עלה נענע ועלה כוסברה שלמים (דוגמת העלים תיראה היטב דרך דף האורז השקוף-למחצה), ומעליהם 2 כפות מהמילוי.
  • 5. מקפלים את הצדדים ומגלגלים לצורת אגרול. מניחים בצד ומכסים במגבת, למניעת התייבשות.
  • 6. ממלאים כך את כל דפי האורז. אפשר לשמור את הגלילים המוכנים בקערה מכוסה היטב במקרר, עד כמה שעות.
  • 7. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערית קטנה, עד שהסוכר נמס. מגישים את הגלילים לצד קערית רוטב לטבילה.
  • 8. מגישים את הספרינג רולס לשולחן.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים