גלילי בצק אורז

מנה ראשונה קלילה, מרעננת ואסתטית בסגנון תאילנדי (באנגלית: spring rolls). את דפי בצק האורז המיובשים אפשר להשיג בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק, ולשמור במזווה לתקופות ארוכות. הבצק שקוף למחצה, כך שניתן לראות דרכו את הצבע וצורת המלית.

אורז (Artoday)
אורז (Artoday)

מצרכים

  • 15 דפי בצק אורז מיובשים למילוי
  • למלית:
  • 1/4 ראש כרוב קטן, פרוס לפרוסות דקיקות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים
  • פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 סלסילה של נבטי שעועית טריים
  • 3 פטריות חורש טריות, חתוכות לרצועות דקות
  • 1.5 ס"מ שורש זנגביל טרי, קלוף וחתוך לקוביות זערוריות
  • 3 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • כמה עלי כוסברה
  • כמה עלי נענע
  • כף רוטב דגים תאילנדי
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • כפית שמן שומשום
  • 3 כפות סוכר
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס סויה
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/2 פלפלון צ'ילי אדום חריף

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית.
  • 2. ממלאים תבנית במים ומניחים בתוכה שניים או שלושה דפי אורז. כעבור כ-2 דקות דפי האורז הקשיחים מתרככים ומוכנים לעבודה.
  • 3. מניחים מגבת על משטח העבודה ומעליה דף אורז אחד.
  • 4. מניחים על דף האורז עלה נענע ועלה כוסברה שלמים (דוגמת העלים תיראה היטב דרך דף האורז השקוף-למחצה), ומעליהם 2 כפות מהמילוי.
  • 5. מקפלים את הצדדים ומגלגלים לצורת אגרול. מניחים בצד ומכסים במגבת, למניעת התייבשות.
  • 6. ממלאים כך את כל דפי האורז. אפשר לשמור את הגלילים המוכנים בקערה מכוסה היטב במקרר, עד כמה שעות.
  • 7. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערית קטנה, עד שהסוכר נמס. מגישים את הגלילים לצד קערית רוטב לטבילה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם