וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט עשבים וגבינת עיזים

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

טארט עשבים וגבינת עזים עיזים של דנה שיין. מערכת וואלה!
טארט עשבים וגבינת עזים עיזים של דנה שיין

מצרכים למתכון

  • 250 גר' בצק עלים
  • 100 גר' גבינת עיזים משובחת מפוררת
  • 50 גר' פטה עיזים מפוררת
  • 100 גר' פקורינו מגוררת
  • 100 גר' קשקבל מגוררת
  • 2 כפות חמאה
  • כף שמן זית
  • 2 כוסות עשבים טריים קצוצים (טימין, רוקט, אורגנו, בצל ירוק, בזיליקום, פטרוזיליה ומה שרוצים)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה.
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מרדדים את הבצק לעלה עגול בקוטר 26 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. שומרים במקרר.
  • 3. מחממים במחבת את החמאה ושמן הזית ומטגנים את כל העשבים. נזהרים לא לשרוף ומורידים מהאש כשהעשבים מתכווצים, בערך 3 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 4. מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים, הקמח והמלח.
  • 5. מפזרים על גבי הבצק את כל הגבינות, מעליהן יוצקים את העשבים המטוגנים ולבסוף את תערובת הביצים.
  • 6. אופים כ-40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
  • גיוון: אפשר להוסיף פלפלים קלויים/ עגבניות מיובשות/ קישואים/ חצילים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully