עלי גפן ממולאים

אין שום סיבה לקנות עלי גפן במעדנייה או בסופר. בכמה צעדים פשוטים תוכלו גם אתם להכין עלי גפן ממולאים בכל טוב שאי אפשר יהיה להפסיק לאכול.

עלי גפן (נמרוד סונדרס)
עלי גפן (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 4 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 2 בצלים
  • 2 כוסות אורז לבן רגיל (לא מבושל)
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 צנצנת עלי גפן משומרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית בהרט - חובה!
  • 1 כף אבקת מרק עוף - לא חובה
  • לימונים פרוסים לפרוסות - לפי הצורך
  • מים לפי הצורך

אופן ההכנה

  • 1. חשוב מאוד: לפני תחילת ההכנה, מכינים סיר גדול וצלחת בגודל תואם שתוכל לכסות את העלים. שוטפים היטב היטב את האורז ואת עלי הגפן.
  • 2. מחממים את השמן בסיר או במחבת (אפשר בסיר שבו יבושלו העלים). קולפים את הבצלים וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים בשמן עד לצבע זהוב.
  • 3. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים את האורז השטוף. קוצצים דק-דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
  • 4. ממלאים את עלי הגפן: פורשים עלה על משטח. שמים ככף מהמילוי בתחתית העלה ומקפלים על המילוי את קצה העלה התחתון ואת שני קצוות העלה משני הצדדים. מגלגלים לגליל מהודק. ממלאים באותו אופן את כל העלים.
  • 5. מסדרים את העלים הממולאים במעגלים בסיר, בשכבות. בין שכבה לשכבה מסדרים פרוסות לימון. ממלאים מים בגובה העלים ומניחים מעל את הצלחת.
  • 6. מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות. אחרי כ-25 דקות בודקים שיש מספיק מים ולא התייבש. אם צריך מוסיפים מים רותחים. צריך שיהיה כל הזמן מעט מים בתחתית, שלא יהיה יבש.
  • 7. מגישים את עלי הגפן חמים או קרים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים