מרק כרובית

כרובית (Artoday)
כרובית (Artoday)

מצרכים

  • 1 כרובית יפה
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 שורש סלרי
  • חלב (לפי גודל הסיר)
  • 1/2 כף חמאה
  • כוס שמנת מתוקה
  • שמן זית
  • 1/2 לימון
  • מלח, פלפל
  • להגשה:
  • כמון
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. לפרק את הכרובית לפרחים, לשים את הפרחים בסיר, לכסות במים עם מיץ של חצי לימון, להביא לרתיחה ולהלבין 15 דק'.
  • 2. לסנן, להחזיר לסיר, להוסיף תפו"א מקולף וחתוך לגודל הפרחים, שורש סלרי מקולף וחתוך, מלח גס וגרגירי פלפל.
  • 3. לכסות בחלב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה עד שהכל מתרכך.(המהדרים יכולים להקפיץ את הכרובית בחמאה לפני כן, אבל זה לא הכרחי, זה הופך את העסק לכבד יותר).
  • 4. כשהכל רך, למעוך עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 5. להחזיר לאש. להוסיף שמנת ולערבב(עד שהמרק מתחיל להלבין.) מביאים לרתיחה, מנמיחים את האש ונותנים להסמיך 5 דק' בערך.
  • 6. מורידים מהאש ומוסיפים 1/2 כף עד כף שטוחה של חמאה.
  • 7. המרקם אמור להיות קטיפתי, לא מחית ולא נוזל. אפשר לתקן ע"י הוספת חלב אם זה סמיך מידי. (אף פעם לא יצא לי לא סמיך מספיק כך שזה לא אמור לקרות)
  • נותנים למרק להתקרר מעט, מתקנים טיבול.
  • 8. להגשה, ממלאים קערה, שמים באמצע המרק קורט כמון, קצת פטרוזיליה קצוצה וכמה טיפות שמן זית.
  • *חלופות: אפשר וודאי להחליף את השורש סלרי בכל שורש אחר או כל דבר קצת חריף אחר. אני אוהב לשים 6 שיני שום מולבנות. אפשר להחליף את הפטרוזיליה בעירית. במקום הכמון, זעפרן יהיה נפלא (אבל ממש מעט כי הטעם מאוד מורגש)

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם