מערכת וואלה!

עוגות שוקולד אישיות

מתכון של השף עומר מילר, "פודארט".

שוקולד (מערכת וואלה!)
שוקולד (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד מריר משובח
  • 300 גרם חמאה
  • 6 חלמונים
  • 6 ביצים שלמות
  • 400 גרם סוכר
  • 160 גרם קמח מנופה
  • מעט אבקת סוכר לקישוט
  • מעט קמח לקימוח
  • 15 קוביות שוקולד מריר משובח
  • קוקטים לאפייה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות.
  • 2. בבאן מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. טורפים לתערובת חלקה, ללא גושים.
  • 3. שמים במעבד מזון חלמונים וביצים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, תערובת השוקולד והקמח. אחרי כל הוספה מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את המרכיב הבא רק כשהתערובת אחידה.
  • 4. משמנים ומקמחים היטב את הקוקוטים, ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפייה ברווחים של כ-2.5 ס"מ. ממלאים כל קוקוט בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. במרכז כל קוקוט מטביעים קוביית שוקולד.
  • 5. אופים בתנור החם 10-15 דקות, עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, הופכים את הקוקוטים ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר.
  • 6. מגישים לצד גלידת ערמונים, ערמונים פרוסים ורוטב אנגלז (רוטב וניל).

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם