דורעם גונט, הארץ

גרנולה, מתכון בסיסי

מצרכים

  • חומרים לכ-1 ק"ג גרנולה:
  • 4 כוסות שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט לדייסה)
  • 2 כוסות אגוזים לא קלויים, קצוצים גס או שבורים ביד (שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו, ברזיל, מקדמיה או תערובת שלהם)
  • 1 כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, חמנייה, דלעת, או תערובת שלהם)
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס דבש, מייפל או סילאן תמרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל (או רבע כפית
  • קינמון טחון)
  • כוס וחצי פירות יבשים (צימוקים, אוכמניות, משמש, תמר, קוקוס, חמוציות, דובדבנים, בננות, תאנים או תערובת שלהם). אם הפירות גדולים, קוצצים אותם

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את שיבולת השועל עם האגוזים והזרעים.
  • 2. בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את החמאה עם הסוכר, הדבש והמלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.
  • 3. מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והווניל. שופכים על שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.
  • 4. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ומפזרים את התערובת בשכבה אחידה.
  • 5. קולים בחום של 170 מעלות עד שהתערובת מזהיבה (כ-40 דקות). במשך הקלייה מערבבים פעם או פעמיים, כדי להבטיח קלייה אחידה.
  • 6. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים, כדי שהתערובת תישאר בתפזורת.
  • 7. כשהתערובת קרה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. שומרים בקופסאות סגורות ומגישים עם חלב, מיץ תפוזים, יוגורט, שמנת, גלידה או פירות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם