וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה תפו"א ובטטה כאילו-מוקרם

במקום להקרים בשמנת, כמו בדרך כלל, כאן מקרימים בטחינה. זה יותר בריא, הטעם מעולה, עשיר ו"מוקרם".

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!

מאפה תפוחי אדמה ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
מאפה תפוחי אדמה ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 3 תפו"א בינוניים (לא מבושלים)
  • 3 בטטות בינוניות (לא מבושלות)
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות טחינה מוכנה (שקניתם או הכנתם לבד בבית. אם היא קנויה ומתובלת, אין צורך להוסיף עוד תבלינים. אם הכנתם לבד, תבלו במלח, פלפל, מיץ לימון ועשבי תיבול האהובים עליכם)
  • כחצי כוס מים
  • * תבנית בינונית עגולה, מרובעת או מלבנית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים דק מאוד לאורך- אפשר במנדולינה, בלהב הפריסה של מעבד מזון, או בסכין חדה. מסדרים את הפרוסות בתבנית- אפשר לערום סתם כך או לסדר שכבות יפות לסירוגין.
  • 3. מערבבים את הטחינה והביצים ומוסיפים מים לפי הצורך. הטחינה צריכה להיות דלילה. יוצקים מעל הפרוסות שבתבנית באופן אחיד- רצוי לכסות את כל הפרוסות. אם צריך, לוחצים עליהן מעט בעזרת האצבעות. לא נורא אם כמה פרוסות נשארו בחוץ.
  • 4. אופים כשעה, או עד שהמאפה שחום, ומזלג המוחדר למרכזו נכנס בקלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully