וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט יוגורט שקדים וקליפות הדרים מסוכרות

מתכון של השף איל לביא, מסעדת פסטיס.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

טארט יוגורט של מסעדת פסטיס.
טארט יוגורט של מסעדת פסטיס

מצרכים למתכון

  • לבצק פריך שקדים:
  • 300 גרם קמח
  • 100 גרם שקדים טחונים גס (עם הקליפה לא קלויים)
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה מס' 1
  • לקליפות הדרים מסוכרות:
  • 1/2 ליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 יח' פלפל צ'ילי יבש
  • 5 יח' פלפל אנגלי
  • 1 יח' כוכב אניס
  • קליפות מ- 2 אשכוליות, 2 אשכוליות אדומות, ו- 4 תפוזים.
  • למלית קרם יוגורט:
  • 1 ליטר יוגורט 4.5 אחוזי שומן (מומלץ יוגורט השומרון או יוגורמה של בית יצחק)
  • 140 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 200 גרם חלמוני ביצה (12 ביצים מס' 1)
  • 50 גרם קורנפלור
  • גרידת לימון (מ- 1 לימון שלם)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: למעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים. בעזרת להב הברזל מעבדים את התערובת ב"פולסים" לבצק פירורי. מעבירים את הבצק למשטח עבודה. לשים בידיים קלות לקבלת בצק אחיד.
  • 2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בצורת עיגול בעובי 1/2 ס"מ.
  • 3. מעבירים בזהירות לתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ.
  • ואופים את הבצק אפייה עיוורת (מניחים על הבצק נייר אפייה עם שעועית) בחום º180 למשך 15 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מקררים מעט ומוציאים את נייר האפייה והשעועית.
  • 4. מכינים את המלית: בקערה גדולה מחברים ומערבבים בעזרת כף עץ את כל המרכיבים לקבל בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתוך הטארט הקר ומכניסים לתנור לאפייה בחום של º200 למשך כ- 35 דקות או עד שהבלילה נעשית יציבה ומעט זהובה. מצננים את הטארט ומעבירים למקרר למשך לילה לפחות.
  • 5. מכינים את קליפות ההדרים: בעזרת קולפן מורידים מקליפות ההדרים רצועות רחבות וארוכות של קליפה ללא הציפה הלבנה.
  • בעזרת סכין חדה חותכים כל רצועה ל"שערות" דקות וארוכות.
  • 6. מרתיחים מים בסיר בינוני וחולטים את קליפות ההדרים למשך כמה שניות ולמסננים. חוזרים על הפעולה שוב עם מים רותחים חדשים.
  • 7. לאחר שהוצאנו לקליפות את המרירות נעביר אותן לסיר יחד עם שאר המרכיבים ונבשל על אש בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם. יש להמשיך לבשל עד לקבלת סירופ סמיך. לצנן. ניתן לשמור במקרר.
  • 8. להגשה : את הטארט פורסים ומעבירים לצלחות ההגשה.
  • מפזרים מעט אבקת סוכר ומקשטים עם רצועות קליפות הדרים מסוכרות מעל. את סירופ ההדרים ניצוק בעזרת כפית ונקשט את הטארט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully